Yufkalı Paça Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 11 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yufkalı Paça Böreği resimli tarifi
    Yufkalı Paça Böreği nasıl yapılır
    Yufkalı Paça Böreği hazırlanışı



    Yufkalı Paça Böreği İçin Kullanılan Malzemeler : 1 adet yumurta (yufkası için)
    ılık su (yufkası için)
    tuz (yufkası için)
    kızartmak için yağ
    500gr un (yufkası için)
    2 adet paça
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 4
    Yufkalı Paça Böreği Tarifi : Su böreği tarzında yoğurulup ve yufkalar açıp gayet vasi [bol] tavada veya kenarlı tepside bol revgan-ı sadede birer birer kızartıp kevgire alarak yağı süzüldükde misal yirmi yufkanın onunu aralarına koyu paça suyunu serperek kenarlı tepsiye istif etmeli muahharen ilik gibi gayet pişmiş paçaları kemiklerinden ayırıp üzerine bolca döşemeli. Diğer on yufkayı keza paça suyu serperek istif edip fırına vermeli pişip çıkarıldıkda eğer matlup ise limon sıkıp sıcak sıcak tenavül etmeli.
    [​IMG]