Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 2 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi


    Resimli Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

    MALZEMELER

    -4 adet yufka
    -300 gram kadayıf
    -2 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
    -125 gram tereyağı veya margarin(terem kullanıyorum)
    -5 su bardağı toz şeker
    -4 su bardağı su
    mercimek büyüklüğünde limon tuzu ve bir kaç damla limon suyu

    [​IMG]

    YAPILIŞI


    Öncelikle şerbetimizi hazırlamak için şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalım.sürenin sonunda limon suyu veya limon tuzunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.Tereyağımızı eritelim.Kadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşit bölüme ayıralım.Yufkamızı açıp bir kaşık yağla yağlıyalım.Ayırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalım.üzerine ceviz veya fındığın dörtte birini yayalım.Yufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelim.Yağlanmış tepsiye resimde görüldüğü gibi dizelim.Kalan yufkalarada aynı işlemi uygulayalım.Artan yağı üzerlerine gezdirelim.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim.Altı üstü kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelim.Ilınınca üzerine soğumuş şerbeti gezdirelim.Şerbeti fazla çeken bir tatlı olduğu için çok şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz.Tamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN...