Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 2 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi Resimli

    Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi

    Yufkalı Kadayıf Sarması Malzemeleri:
    4 adet yufka
    300 gram kadayıf
    2 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
    125 gram tereyağı veya margarin
    5 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    1/4 limon suyu

    [​IMG]

    Yufkalı Kadayıf Sarmasının Yapılışı:
    Öncelikle şerbetimizi hazırlamak için şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalım. Sürenin sonunda limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Tereyağımızı eritelim. Kadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşit bölüme ayıralım.Yufkamızı açıp bir kaşık yağla yağlıyalım. Ayırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalım. Üzerine ceviz veya fındığın dörtte birini yayalım. Yufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelim.Yağlanmış tepsiye dizelim. Kalan yufkalarada aynı işlemi uygulayalım. Artan yağı üzerlerine gezdirelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim. Altı üstü kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelim. Ilınınca üzerine soğumuş şerbeti gezdirelim. Şerbeti fazla çeken bir tatlı olduğu için çok şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz. Tamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz.

    alıntı