Yufkalı Et Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 11 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Yufkalı Et Tarifi
    Yufkalı Et nasıl yapılır

    malzemeleri

    1 adet yufka
    500 gr kuşbaşı dana eti
    2 domates
    1 yeşil biber
    1 kırmızı biber
    2 kuru soğan
    [​IMG]
    tarifi

    Yufkalar 3 cmlik kareler şeklinde kesilip yağlı kağıt konmuş tepside fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılır. Et ve diğer malzemeler kuşbaşı doğranıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar atılarak düdüklü tencerede 15-20 dk pişirilir. Kızarmış çıtır yufkalar yayvan bir tepsiye dizilir. Üzerine pişen et yemeği sıcak şekilde dökülür. Üzerine kaşar serpilip fırında 5 dk kaşar eriyene kadar tutulur. Afiyet olsun. Aynı tarifi tavuk etiyle ve tavuklu mantar soteyle de yapabilirsiniz.