Yufkalı Bademli Plav Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 7 Ekim 2013 tarihinde açılan konu




  1. Bayram Plavı da diyebiliriz bu plavımıza bayramda mutlaka denemelisiniz kavurmalarınızın yanında çok lezzetli olacaktır.Aileniz ve misafirlerinizin bayılacağı harika bir Plav tarifi vereceğim sizlere.

    Yufkalı Plav İçin Gerekli Olan Malzemeler

    2 Su Bardağı Pirinç,Bir yufka,2 adet kuru soğan,50 gr tereyağ,Yeni Bahar Tuz,Karabiber

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/yufkali-plavtarifi-50671.jpg]yufkali-plavtarifi-50671[/IMGALT]

    Yufkalı Plavımızın Tarifi


    Bir küçük soğan doğrayın ince ince yağda kavurun kuş üzümü ilave edin yenibahar ilave edin güzelce kavurduktan sonra pirinci ekleyin plavın renginin beyaz olması için toz şeker ilave edebilirsiniz daha parlak ve beyaz görünmesi için ayrıca bir püf noktası daha vermek istiyorum limon da sıkarsanız çok lezzetli olacağından emin olabilirsiniz.Plavımıızn içerisine birazda karabiber ilave edebilirsiniz dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz suyunu ilave edin ve pişirin plavı.Pişirdikten sonra soğutun soğutmadan kaselere dökemeyiz plavımızı.

    Bir yufkayı dörde bölün yuvarlak cam kasenin içini güzelce yağlayın dilerseniz içine bir kaç adet badem koyabilirsiniz.Yufkanın bir parçasını kaseye serin dilerseniz daha büyük bir kasede kullanabilirsiniz.Plavımız soğuduktan sonra kasenin içerisine bir parça yufkayı serin içerisine plavı koyun yufkayı sarın ve ters çevirin fırın tepsisine.Üzerine yağ bile sürmeden fırına sürün ve pişirin.Tek kişilik nefis plavımız hazır Afiyet Olsun...