Yufkadan Kolay Mantı

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 13 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Mantı Tarifi
    Kolay Mantı Yapılışı
    Yufkadan Kolay Mantı Tarifi

    Mantı konusu geçmişken üstelik te Mübarek Ramazan ayında İftar sofralarına bir lezzet de benden olsun dedim... Aslında uzun zamandır aklımdaydı bu tarif, Afyon' da öğrenmiştim Yufka ile çabuk ve kolay bir mantı tarifi hemde çok lezzetli...

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 yufka
    250 gr kıyma
    1 soğan
    2 havuç
    karabiber,maydonoz
    sıvıyağ
    alüminyum folyo


    Sosu için

    1 kase yoğurt
    2 kaşık mayonez
    1 diş sarımsak
    tuz, pul biber

    Hazırlanışı

    Mantının içini hazırlamak için sıvıyağda rendelenmiş soğanı ve kıymayı suyu çekilinceye kadar kavuruyoruz. Karabiberi, tuzu ve maydonozu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
    Diğer tarafta havucumuzu rendelerken büyük bir tencerede su kaynatıyoruz.

    Yufkaları masaya serdikten sonra her tarafını yağlayıp ortadan ikiye kesin, her bir parçanın üzerine rendelemiş olduğunuz havucu serin ikinci kat yufkayı serip hazırlamış olduğunuz kıyma içini ikinci katın üzerine serin... Yufkanın bir ucundan tutarak rulo şeklinde sarın.

    Son olarak alüminyum folyo ile sardıktan sonra aüminyum folyonun iki ucunu şeker kağıdı şeklinde bükerek tencerede kaynatmış olduğunuz suyun içine bırakın... Diğer parçaları da bu şekilde hazırlayarak suda kaynatıyoruz... Alüminyum folyoların rengi değiştiği ve parlaklıktan mat hale dönüştüğü zaman sudan çıkarıp açıyoruz...

    Sosumuz için yoğurdu mayonez ve dövülmüş sarımsak ile birlikte karıştırın... Hazırlamış olduğunuz bu karışımı Rulo şeklinde alüminyum folyodan çıkarmış olduğunuz mantınızın üzerine dökebilirsiniz....

    Kolay mantının yanına ben ayrıca mayonezli yoğurtlu karalahana tercih ediyorum...

    Afiyet Olsun !... =)