Yufka Nasıl Yapılır Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve ZORBEY tarafından 25 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. ZORBEY Üye

    Yufka Yapımı Tarifi
    Böreklik Yufka Tarifi
    Yufka yapılışı
    Yufka Hamuru Nasıl Yapılır


    [​IMG]

    HAMUR İÇİN:
    - 5 kg un kaliteli un,
    - Yarım kg yoğurt,
    - 1 çay bardağı sirke,
    - Yeteri kadar tuz ve su,


    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart. Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın. Düz bir zeminin üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın. . Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin. yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin.

Benzer konu başlıkları: Yufka Nasıl
Forum Başlık Tarih
Hamur İşleri Su böreği için yufka nasıl açılır? 29 Aralık 2011
Pratik Bilgiler Yufka nasıl saklanır? 25 Temmuz 2011
Değişik Yemek Tarifleri Yufkalı Bademli Plav Tarifi 7 Ekim 2013
Kolay Yemek Tarifleri Ev Yapımı Yufka Tarifi 3 Ağustos 2012
Hamur İşleri Sütlü Yufka Böreği 22 Haziran 2012