Yufka Mantısı

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 24 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    malzemeler

    4 yufka
    300 gr kıyma
    1 soğan
    1 çay bardağı ayçiçeği yağı
    Yarım çay bardağı süt
    1 tatlı kaşığı yoğurt
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon

    Üzeri için

    Sarımsak
    Yoğurt
    15 gr tereyağı
    Kuru nane
    Kırmızı pul biber

    hazırlanışı

    Kıymaya, tuz, karabiber, kimyon ve küp doğradığınız soğanı ilave edip yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve üzerlerine süt, yoğurt ve yağ karışımını sürün. Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın. Yufkaları 2 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tereyağını eritip içine biber ve nane ekleyin. Servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatlı yağ döküp servis yapın.

    lezzet.com alıntı
     



  2. Cevap: Yufka Mantısı

    Harika bi lezzet hemde çok kolay =)) teşekkürler bu leziz paylaşım için Pardus :f118:
     



  3. Cevap: Yufka Mantısı

    Ama ama ama böyle de olmaz ki :( çok mantı görünüyor :)
     



  4. Cevap: Yufka Mantısı

    Üzerindeki o kırmızı biberli sosun kokusunu (cızır cızır ) alabiliyorum.:(Yutkunarak çıkıyorum sayfadan yapacak bişi yok:))