Yörük Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yörük Kebabı Tarifi Resimli
    Yörük Kebabı Tarifi






    Yörük Kebabı Tarifi Resimli

    Malzemeler
    • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 1 adet domates,
    • 1 adet soğan
    • 2 adet biber,
    • 15 adet mantar
    • 1 su bardağı bezelye
    • 1 adet kabak, tuz
    • 1 çay bardağı ayçiçek yağ
    • 1 buçuk su bardağı erişte
    • 1 buçuk su bardağı kasar peyniri


    Yapılışı
    Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin.

    Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün.

    Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.


    [​IMG]