Yoğurtlu Tutmaç Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 26 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Yoğurtlu Tutmaç Çorbası
    [​IMG]

    Malzemeler

    1 lt Et Suyu
    3 Yemek Kaşığı Un
    2 Yemek Kaşığı Yoğurt
    1 Yemek Kaşığı Tereyağı
    1 Limon Suyu
    2 Yumurta Sarısı
    1 Su Bardağı Süt
    1 Kahve Kaşığı Pulbiber

    Süsleme için:
    Kruton Ekmek

    Hazırlanışı:

    Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.

    Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.

    Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz.
     



  2. Cevap: Yoğurtlu Tutmaç Çorbası

    Sıcak sıcak şimdi ne güzel giderdi :(
     


  3. dreams

    dreams Yasaklı


    Cevap: Yoğurtlu Tutmaç Çorbası

    tşkler