Yoğurtlu Patates Yuvası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 17 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. İçi ve dışıyla lezzetli bir tat; yoğurtlu patates yuvası.
    Yoğurt, patates, dereotu ve maydonozun muhteşem birleşimi. Davet günleriniz ve özel akşam yemeklerinizde hazırlayabileceğiniz sunumu şık, hazırlanışı kolay bir tarif.
    Geç saat olmasaydı kalkıp hazırlayacaktım:) ama yarın ilk işim bu salatayı denemek olacak.:f196:
    [​IMG]
    Malzemeleri

    4 adet patates
    1 tutam dereotu
    1 tutam maydanoz
    pul biber
    Tuz
    Toz kırmızı biber
    Zeytinyağı
    Limon suyu
    1 kase yoğurt
    1 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı mayonez

    Yapılışı

    Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin.
    İçine zeytinyağı,limon, tuz, karabiber ekleyip yoğurun.
    Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
    Çok ince kıyılmış maydanoz ve dereotu içinde yuvarlayarak bulayın.
    Ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp içine mayonezli ve sarımsaklı yoğurt doldurun.
    Üzerini toz kırmızı biber ile süsleyin.
    Soğuk servis yapın.

    Afiyet olsun