Yoğurtlu Havuç Ezmesi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yoğurtlu Havuç Ezmesi Tarifi
    Havuç Ezmesi Tarifi
    Yoğurtlu Havuç Ezmesi

    Yoğurtlu havuç ezmesi için kullanılacak malzemeler şunlardır:

    Yarım kg havuç
    2 su bardağı yoğurt
    2 diş sarımsak
    3 kaşık sıvıyağ
    Yarım su bardağı ezilmiş ceviz
    Tuz

    Yoğurtlu havuç ezmesinin yapılışı:
    Havuç rendelenir.
    Üzerine sıvıyağ ve tuz ilave edilip orta sıcaklıkta ateş üzerinde öldürülür.
    Soğumaya bırakılır.

    Ayrı bir kapta yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ilave edilip karıştırılır.
    Soğuyan havuçların üzerine, sarımsaklı yoğurt ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
    Servis tabağına alınıp servis yapılır.