Yoğurtla Yapılan Mezelerin Tarifi

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 16 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yoğurtla Yapılan Mezeler nelerdir nasıl yapılır Yoğurtla Yapılan Meze Tarifleri
     



  2. Cevap: Yoğurtla Yapılan Mezelerin Tarifi


    Babaganuş mezesi

    4 adet ince patlıcan (közlenecek)
    1 yemek kaşığı tahin
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir Kabuğu hafıfçe yandıktan sonra 200 C (400 F) fırında içleri iyice yumuşayana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt tahin zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir

    Yoğurtlu havuç rendesi mezesi

    3 adet büyük havucun rendesi
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    ½ çay kaşığı toz şeker
    1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    Tuz
    Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene kadar pişirilir Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir kırmızı biber ile süslenip servis edilir


    Kırmızı lahana mezesi
    ¼ orta boy kırmızı lahana (ince kıyılmış)
    2 dilim bayat ekmek içi
    1 tatlı kaşığı sirke
    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve fazla suları süzüldükten sonra robottaki lahanaya eklenir ve hep birlikte bir iki kez daha karıştırılır Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan sonra sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile süslenip servis edilir

    Haydari mezesi

    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı nane
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir