Yoğurt tatlisi

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler:

    - 1 su bardagi yogurt
    - 1 su bardagi seker
    - 1,5 su bardagi ince irmik (kalin irmik ilede degisik, guzel bir sonuc aliniyor)
    - 1/2 su bardagi un
    - 1 yumurta
    - 1,5 cay kasigi karbonat
    - 1 cay kasigi toz tarcin


    Serbeti icin:

    - 3 su bardagi tozseker
    - 2 su bardagi su


    Yapilisi:

    - Yogurta sekeri bir kabin icinde cirparak yedirin. Yumurtayida ilave edip karistirin tel cirpma aleti ile yeterli olur ama isterseniz mikser kullanin. Cok cirpma bu tarifde gerekli degil.
    - Geriye kalan diger malzeleri ilave edip karistirin. (Un, tarcin ve karbonati birlikte icine eleyerek ilave edin)
    - Yaglanmis borcam kaliba yada ayni buyuklukteki bir tepsiye dokun.
    - Arzuya gore ustune badem doseyin. Bunun icin bir cay bardagindan az bademi az kaynar suda 1-2 dakika kaynatin. kabuklari hemen soyulacaktir. bicakla ortasini bulup ikiye ayirin. pistikten sonra keseceginiz sekle gore goz kararai aralikli olarak hamura doseyin.
    - 350F (160C) dereceli orta isili firinda ustu kizarana kadar pisirin.
    - Seker ve suyu kaynatip orta sicaklikta olmak uzere firindan cikan tatlinin uzerine gezdirin. Soguyunca dikdortgen veya baklava dilimlerine kesin. Badem dosememisseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz.