Yoğurt Tatlısı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yoğurt Tatlısı tarifi Resimli



    [​IMG]
    Malzemeler :

    3 adet yumurta

    5 kahve fincanı şeker

    7 kahve fincanı un

    3 kahve fincanı yoğurt

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    Şerbeti:

    2 su bardağı şeker

    3 su bardağı su

    Yapılışı :

    Yumurtalar ile şeker, beyaz köpük oluşana dek iyice çırpılır. Yoğurt eklenir, tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve iyice karıştırılır. Yağlanmış 28-30 santim çapında bir tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında pişirilir.

    Şerbet hazırlığında, şeker ve su kaynatılmadan karıştırılarak şekerin iyice erimesi sağlanır. Daha sonra kaynaması için ocağa konur. Şerbet olunca soğumaya bırakılır.

    Fırından çıkan kekin üzerine soğumuş şerbet dökülür ve üzerine tepsi kapatılarak şerbetin iyice çekmesi beklenir.

    Servis yaparken üzerini hindistan cevizi ile süsleyabilirsiniz.