Yoğurt Soslu Armut

'Damak Keyfi' forumunda Alara tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Yoğurt Soslu Armut
    KAÇ KİŞİLİK: 1
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:

    1 armut
    125 gr süzme yoğurt
    1 çay kaşığı bal
    1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
    1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
    1 tutam tarçın
    1 tutam safran
    1 kahve fincanı su

    Hazırlanışı:
    * Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

    * Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.

    * Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.

    Bu tatlıyı armuttan daha az kalorili olan şeftali ile de hazırlayıp 1 top meyveli dondurma ile servis yapabilirsiniz. 1 orta boy (100 gr) şeftali 7 kalori,
    1 top meyveli dondurma yaklaşık 60 kalori içeriyor. 1 orta boy armudun kalorisi ise 41.