yoğurt nasıl yapılır üretilir

'Damak Keyfi' forumunda Misafir tarafından 28 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Nasıl üretilir bilmiyorum ama :f40: aşağdaki gibi yapılıyor.:f196:


    Süt pastörize ise 60 dereceye kadar ısıtılır pastörize değilse 5 dakika kaynatılır. Süt kaynadıktan sonra parmakla test yapılır parmağı yakmayacak ısıracak kadar sıcağa kacan ılık ise mayalanmaya hazırdır. Sütün içinden bir bardağa süt alının içine bir çorba kaşığı maya yoğurdu koyun yoğurdu tamamen karıştırın.

    Tencerede bekleyen yoğurda bardakta hazırladığınız mayayı tenceredeki sütü belli bir yöne yavaş bir şekilde karıştırırken dökün. Mayanın süt ile tam karıştığından emin olun.

    Tenceredeki mayalanmış ılık sütü porselen veya cam kaba boşaltın (yeterli büyüklükte) kapağı ile üzerini kapatın.

    Havlu gazete kağıdı vs... gibi örtülerle iyice sarın (ısıyı muhafaza edin mayalanması için) ve hareketsiz durabileceği bir yere koyun. Kap oda sıcaklığına geldiği zaman yoğurdunuz olmuş demektir. 3-4 saat sonra dışarda geçireceği her dakika yoğurdunuzun ekşimesine neden olacağı için buzdolabında muhafaza edin. Sessiz ve karanlık oda hurafelerine inanmayın.

    Püf Noktalar : Sütü mayalamadan önce çok uzun süre kaynatıp suyunu 4 te 1 oranında buharlaştırırsanız süzme yoğurt gibi sert yoğurt yapabilirsiniz.
    Birde sütü mayaladıktan sonra tencerenin kapağını kapatmayın buharlaşma sonucu oluşan su damlacıkları yoğurdunuzun sulu tutmasına neden oluyor. bence tencerenin üzerine elek gibi bişeyle kapatın.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 30 Eylül 2013
  2. Bir aralar bende yoğurt üretirdim bardakta :f196:bildiğimiz mayalama değil mi bu..:))
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 3 Haziran 2016
Yükleniyor...
- yoğurt nasıl yapılır Forum Tarih
Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır Tarifi Kişisel Bakım 4 Ekim 2013
Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır? Kişisel Bakım 3 Mart 2012
Yoğurt Nasıl Yapılır Tarifi Bunları biliyormusunuz 29 Temmuz 2011
Yoğurt Nasıl Yapılır Bunları biliyormusunuz 12 Mayıs 2011