yoğurt nasıl mayalanır kısa bilgi

'Sorun Cevaplayalım' forumunda Merve tarafından 9 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde mayalayacağınız yoğurtla bu katkı maddelerinden uzak durabilir; doğal, katkısız ve lezzetli yoğurdun tadına varabilirsiniz.

    Ev yapımı doğal yoğurdun gerekli malzemeleri ve yapılışı ise şöyle:

    Yoğurt mayalama için Malzemeler
    1 litre süt
    1 yemek kaşığı yoğurt

    Yoğurt nasıl mayalanır Yapılışı
    Sütü tencereye alın ve orta ısılı bir ocakta ısınmaya bırakın. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sütün 45-50 dereceye kadar ısıtılması. Sütü kaynatmamaya özellikle dikkat edin.
    Isıyı anlamak için yemek termometresi kullanabileceğiniz gibi bir kaşık yardımıyla aldığınız süte parmağınızı değdirebilirsiniz. Eğer parmağınız yanmıyorsa süt ideal sıcaklığa ulaşmış demektir.
    Ocaktan indirdiğiniz sütü bir kenara alın ve diğer tarafta mayalamak için kullanacağınız yoğurdu bir kaşık yardımıyla çırpın.
    Pürüzsüz ve akışkan hale gelen yoğurdu tenceredeki sütün içine yavaş yavaş ilave edin ve iyice karıştırın.
    Kapağını kapattığınız tencereyi iki kat battaniyeye sarın ve sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
    Bir gün süreyle beklettiğiniz yoğurdu tenceresiyle birlikte iki saat kadar buzdolabında soğutun.