Yiyecekleri saklamanın püf noktaları

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Destina tarafından 1 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Yiyecekleri saklama püf noktaları

    Besinleri saklamanın püf noktalarını bilirseniz, mutfağınızda tasarruf etmenize de yardımcı olacaktır.

    İşte besinleri saklamanın püf noktaları

    Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz.

    Makarna ve Pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz. Bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor.

    Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklayın. Çünkü nem topaklaşmasına sebep olur. Esmer şekeri strech filmle sararak ve nemini içinde saklayarak koruyabilirsiniz.

    Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır. Sıcak ortamlarda dayanıklılığını yitirir. Açıldıktan sonra bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor.

    Kuruyemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir.

    Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı.

    Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için kavanozlarda saklanmalıdır. Ancak 1 sene içinde tatlarının yoğunlukları kaybolur.