Yılbaşına özel balık menüsü

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 22 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yılbaşına özel balık menüsü
    2012 yılbaşı sofrası tarifleri

    Yılbaşına özel balık menüsü

    Başlangıç Zeytinyağlı Kereviz


    Malzemeler:

    • 200 gr. taze kereviz,
    • 50 gr. bezelye,
    • 4 adet arpacık soğan,
    • 1 cay kaşığı şeker,
    • 5 dal dereotu,
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    • 1 yemek kaşığı limon suyu,
    • 3 yemek kaşığı su,
    • Tuz ve karabiber

    [​IMG]


    Yapılışı

    Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Arpacık soğanlarını soyup doğrayın. Dereotunu kabaca doğrayın.

    Tüm malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve
    buharda 30 dakika pişirin.Pişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması için 15 dakika bekletip servis yapın.


    Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek

    Malzemeler:
    • 3 adet bütün deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş),
    • 5 yaprak ıspanak,
    • 1\2 demet roka,
    • 1\2 demet dereotu,
    • 1\2 demet semizotu,
    • 2 diş sarımsak,
    • 1 yemek kaşığı limon suyu,
    • 1\2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    • 1 çay kaşığı kimyon,
    • 1 çay kaşığı tarçın,
    • Tuz ve karabiber.

    [​IMG]


    Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı

    Tüm yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin. Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın. Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın.

    Tarçın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin.

    Tatlı Kakuleli Tahin Helvası

    • 120 gr. hazır sade tahin helvası,
    • 2 yemek kaşığı limon suyu,
    • 1 çay kaşığı dövülmüş kakule,
    • 1\2 çay kaşığı karabiber,
    • 1 yemek kaşığı krema,
    • 2 yemek kaşığı süt,
    • 1 yemek kaşığı nar tanesi

    [​IMG]

    Kakuleli Tahin Helvası yapılışı

    Hazır helvayı küp şeklinde doğrayın. Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 2–3 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın. Ardından tüm malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin. Nar taneleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
    kaynak: tefaltv.com​