Yılbaşı Kurabiyesi Tarifleri Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 30 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?


    Yeni yılda sevdiklerinizi sevindirmek istiyorsanız bu kurabiye tarifleri tam size göre:

    Klasik Yılbaşı kurabiyesi:



    [​IMG]


    Yılbaşı Kurabiyesi Malzemeleri

    ½ limonun ince rendelenmiş kabuğu
    ; Royal icing krema için
    1 yumurta akı
    250 gr. pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    dilerseniz toz veya sıvı gıda boyası
    1 yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    150 gr Tereyağı
    2 su bardağı un
    1 tutam tuz
    1 çay bardağı mısır nişastası
    1 çay kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı tarçın

    Yılbaşı Kurabiyesi Yapılışı

    Kurabiye için ; tereyağı ,yumurta ve şekeri iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri eleyerek ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.Hamuru nişasta yardımıyla 1 cm. Kalınlığında açalım. Şekilli kalıplarla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim.

    Önceden ısıtlımış 180 derece frında üzerleri kızarmadan pişirelim ve fırından çıkarıp kurabiyelerin soğuması bekleyelim.

    Kurabiyeler soğurken yumurta akını ve şekeri elimizle iyice çırpalım. Limon suyunu ilave edelim. Kek hamuru gibi akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.

    Hazırladığımız kremayı pişirme kağıdından yapacağımız külahların içerisine doldurup külahın ucunu minicik keselim. Külahı sıkarak kurabiyelerin üzerlerini süsleyelim. Royal icing çabuk kuruyan bir krema olduğundan ,çalışırken kremanın üzerini streç filmle örtülü tutmaya dikkat etmenizi öneririm. Süslediğimiz kurabiyeleri bir tepsiye dizip kremanın donmasını bekleyelim.


    Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

    [​IMG]


    Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Malzemeler

    · 1 yumurta

    · 150 gr tereyağ veya margarin

    · 1 su bardağı un

    · 1 çay bardağı mısır nişastası

    · 1 su bardağı pudra şekeri

    · 1 çay kaşığı karbonat(silme)

    · 1 çay kaşığı zencefil(silme)

    · 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)

    · Bir paket dr.oetker’ın portakal aromalı vanilyası

    Glazür

    · 1 yumurta akı

    · 1 su bardağı tepeleme pudra şekeri

    · 1-2 damla limon suyu

    Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Yapılışı:

    1.Tüm malzeme bir kabın içerisine konularak yoğurulur.

    2.Yumurta ve margarinin oda ısısında olmasına dikkat edilir.

    3.Yoğurma işlemi biten hamur toplanırken ve açma işlemi yapılırken buğday nişastasından yararlanılabilir.

    4.Hamur 2 cm kalınlıkta açılarak şekilli kalıplarla kesilir. 170-180 derecelik fırında 13-15 dk arası pişirilir.

    5 hamurun yarısını sade olarak kullandıktan sonra diğer parçayı üçe bölüp sarı-kırmızı-yeşil gıda boyalarıyla renklendirebilirsiniz.

    6.Son olarak pişen kurabiyelerin üzeri glazürle süslenir.