Yılbaşı Hindisi Tarifi 2013

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 29 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. 2013 Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır


    Yılbaşında hindi sofraların vazgeçilmezidir. Siz de bir davet sofrası hazırlayacaksanız bu hindi tarifine sofranızda mutlaka yer verin:


    [​IMG]



    Malzemeler

    İç Pilav İçin:

    2 su bardağı pirinç
    2 doluca yemek kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 kuru soğan
    200 gram kuzu ciğeri
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

    1 adet hindi
    10 adet arpacık soğan
    1 adet defne yaprağı
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet domates
    Tuz, karabiber, kırmızı biber

    Hindi tarifi Yapılışı:

    Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.

    Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.

    Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.

    İçine 2 limon suyunu ilave edin.

    Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

    Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.

    Sosun arta kalanını saklayın.

    Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.

    Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.

    Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.