Yeşil Yoğurt

'Sağlık Rehberi' forumunda Wish tarafından 4 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Yeşil Yoğurt Nedir
    Yeşil Yoğurdun Yararları
    Yeşil çaylı yoğurt
    Kansere karşı yeşil yoğurt


    [​IMG]

    Yoğurtta kıvam sorunu hakkında yapılan bir çalışmada sağlıklı yaşam iksiri bulundu. Antioksidan deposu yeşil çayın yoğurtla birleşimi ‘Devrimsel ürün’ olarak tanımladı

    Hacettepe Üniversitesi Gıda Araştırma Merkezi (HÜGAM) tebliğde yapılan değişiklik nedeniyle tartışmalı hale gelen ‘’Türk tipi yoğurttaki kıvam sorununun’’, Türkiye’de yine üretimi bol olan yeşil çay ile çözülebileceğini belirledi. Bilim adamlarının ‘’yeşil yoğurt’’ adını verdiği yoğurttan yiyen tüketici, kanser önleyici etkisi ortaya konulmuş olan antioksidan da almış olacak. HÜGAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Kemal Erdem, merkezde yürüttükleri araştırma sonucunda, yeşil çayın bileşimindeki flavanoidlerin süt proteinlerinin birbiriyle bağlanmasını sağladığını ortaya koyduklarını bildirdi. Flavanoidlerin sağlık üzerindeki kabul edilen antioksidan, antikanserojen vb. olumlu etkilerinin yanı sıra süt ürünlerinde yapısal bozuklukların önüne geçilmesinde de yararlanılabileceğini belirlediklerini açıklayan Prof. Dr. Erdem, ‘’Flavanoidler, proteinler arasındaki bağlantıyı artırıp, bağlar oluşturarak su tutma kapasiteni artırıyor. Böylece yoğurdun daha koyu kıvamlı hale gelmesini sağlıyor. Tat konusu ise tüketiciye kalmış’’ dedi.