yerli malı haftası nedir ve amacı özet

'Etüt Merkezi' forumunda Merve tarafından 24 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin artırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir.

    Okullarda yapılan etkinliklerde gençler yerli malı kullanımına özendirilir. Yerli malı haftasının kökeni İkinci Dünya Savaşı’nın ardından ortaya çıkan ekonomik krizden çıkmıştır. Krizde halkın yerli malı tüketmesi ve yurt dışına para çıkışının azaltılması amacıyla İsmet İnönü döneminde kabul edilen bir kanunla yasalaştı ve okullarda kutlanmaya başladı. 1946’dan beri kutlanan haftanın adı 1983’de Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası olarak değiştirildi.

    Bu haftada yerli malının önemini anlatan şarkılar söylenir, şiirler ve yazılar okunur, çeşitli oyunlar ve eğlencelerle yerli malı tüketiminin önemine vurgu yapılır. Gençler tutumluluk konusunda bilinçlendirilir.Yerli Malı Haftası sizlere kutlu olsun.
     



  2. yerli malı nedir

    Yerli Malı Ülkede yetiştirilen veya üretilen sebze, meyve veya malların hepsidir.