Yeni Sütlü Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 21 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yeni Sütlü Tatlı Tarifleri

    Supangle

    Malzemeler:
    4 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    1 paket vanilya
    1 paket bitter çikolata
    1 yumurta
    antep fıstığı
    hindistan çevizi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

    Krem Şokola

    Malzemeler

    500ml. süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı pirinç unu
    2 yemek kaşığı kakao
    2-4 yemek kaşığı toz şeker

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin. Bir-iki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın.

    Mikserle çırparak soğutun. (Soğurken Krem Şokola'nın üzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kâselere paylaştırabilirsiniz.Kâselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz.
    Bisküvili Muhallebi

    Malzemeler

    1 litre süt
    300 gr. toz şeker
    3 adet yumurta
    2 kaşık mısır unu hülâsası
    Vanilya
    Limon kabuğu rendesi
    100 gr. bisküvi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir.

    Bisküvi pasta

    [​IMG]

    Malzemeler :
    125 gr. Tereyağı
    60 ml. Kakao
    75 ml. Toz şeker
    1 yumurta
    100 gr. Pötibör bisküvi
    isteğe göre çikolata sos

    Yapılışı:

    Tereyağını eritip ocaktan alın. Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın. Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın. Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun. Derin dondurucuda bekletin. Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın. Afiyet olsun..