Yengeç pişirmek, Yengeç nasıl pişirilir?

'Ders çalışıyorum' forumunda HazaN tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. yengeç pişirilir kısaca

    Yengeç Salatası

    Malzemeler
    1 kutu yengeç eti (konserve)
    1 adet soğan (ince ince doğranmış)
    3 adet yumurta (haşlanmış)
    tuz
    biber
    mayonez
    250 gram gravyer peyniri (rendelenmiş)
    1 bardak pirinç (haşlanmış)
    Yapılışı
    Derin bir kasenin içerisinde yengeç etini,doğranmış yumurtaları,rendelenmiş peyniri,kıyılmış soğanları,haşlanmış pirinci,mayonez,tuz ve biberi karıştırın.Afiyet olsun..
     



  2. YENGEÇ ÇORBASI
    ( 4 kişilik ) Malzemeler :
    225 gr. ayıklanmış yengeç eti
    1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
    1 adet havuç
    2 adet arpacık soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    15 çorba kaşığı beyaz şarap
    2 diş sarmısak
    3 karanfil
    1 su bardağı süt
    Karabiber
    Tuz
    Hazırlanışı :
    Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin.

    Şarap ve yağın dışında bütün malzemeyi tuzlu suda haşlayın sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapın.

    Şarabı ve yağı püreye karıştırın. Yengeç etini pürenin içine atarak 30 dakika pişirin.