Yengeç Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yengeç Çorbası Tarifi Resimli
    Yengeç Çorbası Tarifi
    Resimli Yengeç Çorbası Tarifi Resimli



    [​IMG]

    Malzemeler
    225 gr ayiklanmis yengeç eti
    1 adet orta boy
    domates (soyulmus ve küp seklinde dogranmis)
    1 adet havuç
    2 adet arpacik sogan
    3 çorba kasigi zeytinyagi
    1,5 çorba kasigi beyaz sarap
    2 dis sarmisak
    3
    karanfil
    1 su bardagi süt

    Karabiber
    Tuz

    Yapilis Tarifi
    Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin.
    Sarap ve yagin disinda bütün malzemeyi tuzlu suda haslayin, sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapin.
    Sarabi ve yagi püreye karistirin. Yengeç etini pürenin içine atarak 30 dakika pisirin.
    Afiyet olsun...