Yemekteyiz Tugba Özay Yemekleri-tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 28 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. yemekteyiz Tugba özay yemeklerinin tarifi,28 aralık tuğba özay yemekteyiz,Yemekteyiz Tugba Özay menüsü,Tuğba özay yemek tarifleri,Tuğba özay yemekteyiz,yemekteyiz tugba özay


    Show TV de ekrana gelen Yemekteyiz 28 aralık salı günü 15.45 te ekranlara gelecek. Show Tv’nin sevilen yarışma programı Yemekteyiz’de bu hafta yılbaşı özel bölümü olacak.Bu özel bölümde yarışmacılar ise ünlülerden oluşacak. Bu özel bölümünün yarışmacıları ise Tuğba Özay

    Tugba Özay Yemekleri


    Sebzeli tubiş çorbası :)
    Orman Kebabı
    Zetinyağlı kereviz
    Yufkalı Köfte
    mücüver
    İtalyan Usulü tiramusu

    Tugba Özay orman kebabı Tarifi

    Malzemeler
    Yarım kg kuşbaşı et
    1 adet domates
    8-10 adet arpacık soğan
    1 adet kabak
    2 adet yeşil biber
    1 adet kırmızı biber
    1 kase bezelye
    1 adet patates
    1 adet havuç
    tuz
    karabiber
    kırmızı biber
    2-3 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı margarin

    Hazırlanışı

    Margarini tencereye koyup eritin ve temizlediğiniz arpacık soğanları ekleyin. Ardından eti ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etleri kendi suyunda pişmeye bırakın. Diğer taraftan havucu ve patatesi minik küpler halinde doğrayın. Pişmekte olan etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biber ile kırmızı biberi de iri iri doğrayıp tencereye ilave edin. Ardından küp küp doğranmış kabakları ve bezelyeyi de ekleyin. Son olarak kabuğunu soyup doğradığımız bir adet domatesi ve sarımsakları da pişen sebzelere ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Baharatlarını da ekleyerek kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine kekik serperek servis edebilirsiniz


    Tugba Özay Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

    Malzemeler :

    750 gr. – 1 kg. kereviz
    3 adet havuç
    1 adet iri soğan
    1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
    1 adet büyük patetes
    1 tatlı kaşığı şeker
    2 su bardağı portakal suyu
    Tuz

    Hazırlanışı :

    Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
    Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin. Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizleri 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti dahada güzel olacaktır. Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.


    Tugba Özay italyan usulü tiramisu tarifi

    Malzemeler:
    1 paket kedi dili bisküvi
    1 kutu (400 gr) mascarpone peyniri
    4 yumurta
    6 çorba kaşığı şeker
    kahve, su

    Yapılışı
    Yumurta sarıları ve beyazları ayrı kaplara konur. Yumurta sarılarına 3 çorba kaşığı şeker eklenir ve çırpılır. Sonra mascarpone peyniri konur ve iyice halledilir.
    Yumurta beyazları köpürene kadar çırpılır.3 çorba kaşığı şeker eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.Sulanabileceği için çok yavaş karıştırmak gerekir.Yumurta sarısı karışımı ile yumurta beyazı karışımı birleştirilip , tahta kaşıkla yavaşça karıştırılır. Servis kabına kedi dili bisküvileri, düz kısımları üste gelecek şekilde yerleştirilir. Pişirilen kahve sıcak olarak bisküvilerin üzerine gezdirilir ve ıslatılır. Krema bisküvileri kapatacak şekilde dökülür. Üzerine bir sıra daha bisküvi dizilir ve sıcak kahve ile ıslatılır.Krema dökülür ve bisküviler kapatılır.En üste kakao elenir ve buzdolabına kaldırılır.