Yemekteyiz Faik Öztürk Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 27 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Yemekteyiz Faik Öztürk Yemek tarifleri,Yemekteyiz Faik Öztürk menüsü,


    Yemekteyiz 27 Aralık 2010 günkü yarıışmacısı Faik Öztürk.Annelerinin yemeklerini yapmakla yemekteyizde yemeklere özel isim koyma merakını başlatan faruk bey 50 tl ye 5 kişilik yemek yapabilecekmi bakalım.


    Yemekteyiz Faik Öztürk menüsü

    Başlangıç: Dil çorbası, soğan salatası arnavut ciğeri, kelle.

    Ana: Bumbar dolması,papates püresi, çorbacım special kebap

    Tatlı: Kabak tatlıs


    Faik Öztürk dil çorbası tarifi

    Malzemeler:


    1 bütün dana dili
    8 su bardagi su
    1 su bardagina yakin yogurt
    2 tepeleme corba kasigi un
    1 yumurtanin sarisi
    tuz

    sarimsak, sirke

    Hazirlanisi:


    Dili iyice yikayin sonra 4-5 parcaya bölün ve suyun icinde pisirin. Ben düdüklü tencerede 16 dakika kadar pisirdim.
    Dil pistikten sonra sudan alin ve biraz sogumaya birakin. Sonra üstünde olan beyaz kircikli zarini soyun ve zari atin. Kalan etleri kücük küp seklinde dograyin ve pisen suya ekleyin. Yogurtu, unu ve yumurtanin sarisini cirpip corbaya katin ve 5 dakika kadar kaynatin.
    Sarimsakli sirke ile servis edin.

    Faik Öztürk Bumbar dolması tarifi

    MALZEMELER

    Iç Malzemesi:
    1 kg bumbar (Koyun Ince barsagi)
    2 su bardagi pirinç
    1 yemek kasigi nane
    1 yemek kasigi biber salçasi
    2 çay kasigi kirmizi pulbiber
    karabiber, tuz

    Terbiye Malzemesi:
    1 yemek kasigi tuz
    5 su bardagi su
    1 yemek kasigi tereyagi
    2 çay kasigi nane


    YAPILIŞ TARİFİ

    Bir kapta pirinç, nane, biber salçasi, pulbiber, karabiber ve tuzu karistirin.
    Ayri bir kapta bumbarlari tuzlu suda ters yüz ederek iyice temizleyin.Temizlediginiz bumbarlarin içine hazirladiginiz harci doldurun.
    Bumbarlarin dis yüzeyini bir kez daha tuzlu suyla yikayin. Terbiye malzemelerinin hepsini bir tencerede karistirin.Tencerenin içine bumbarlari yerlestirin, bir saat pisirin. Sicak servis yapin.