yemekteyiz barbaros şansal yemek tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 12 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Yemekteyiz Barbaros Şansal Menüsü
    Yemekteyiz Barbaros Şansal yemekleri
    Yemekteyiz Barbaros Şansalın yaptığı yemekler
    Yemekteyiz Barbaros Şansal Menüsü, Yemekteyiz Barbaros Şansal yemek tarifleri Geçen programda Barbaros Şansal beyin hazırladığı yemeklerin tarifleri.

    Çıtır Sebzeli Börek
    Üzüm ve Zeytinyağlı Barbunya
    Cennet Salatası
    3 Renkli Makarna
    Fırında Kağıtta Balık
    Helatiye

    Sebzeli Çıtır Börek Tarifi

    Malzemeler
    1/2 Pırasa
    1/2 Havuç
    5 Adet yufka
    1 adet yumurta
    1 Su bardağı süt
    1 küçük şişe soda

    Yapılışı
    pırasalar ince halkalar şeklinde doğranarak ve havuçlar rendelenerek ayrı ayrı az sıvı yağda sote edilir. yufkalar ortadan ikiye bölünerek yarım daire şeklinde harçlardan konup rulo yapılır ve bükülerek tepsiye dizilir, bir rulo pırasalı, bir rulo havuçlu...yumurta, süt, biraz sıvı yağ karıştırılır ve soda ilave edilir, böreğin üzerine dökülür, on beş dakika kadar buzolabında harcın çekmesi beklenir ve fırına verilir.
    Afiye Olsun

    Üç Renkli Makarna

    MALZEMELER
    1 paket fiyonk yada arzu ettiğiniz şekilde makarna
    sıvı yağ,tuz
    Dilediğiniz renklerde toz yada jel gıda boyası

    SOSU İÇİN
    2çorba kaşığı yoğurt
    2çorba kaşığı mayonez
    1tatlı kaşığı hardal
    2-3 diş sarımsak
    çok az zeytinyağ,tuz

    YAPILIŞI

    3 ayrı tencerede suyu kaynatıyoruz kaynattığımız sulara tuz,gıda boyalarımız ve sıvıyağ ilavesi yapıp makarnalarımızı ayrı ayrı renklendirdiğimiz kaynattığımız suda haşlayıp süzüyoruz.Soğuduktan sonra sosumuzu üzerine gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.


    HELATİYE

    Malzeme:
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 su bardağıPudra Şekeri
    20 gram damla sakızı
    2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
    1 çorba kaşığı Bizim Mutfa Un
    2 çorba kaşığı badem
    2 çorba kaşığı antepfıstığı
    Yeteri kadar doğranmış mevsim meyveleri
    Şurubu için :
    4 su bardağı su
    3,5 su bardağı Tozşeker
    yarım su bardağı gülsuyu

    Şurup için tozşeker, su ve gülsuyunu bir tencerede karıştırın. Şurup haline gelinceye kadar orta hararette kaynatın ve soğumaya bırakın. Muhallebi için yarım su bardağı süt, su, pudraşekeri ve damlasakızını bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Unu ve mısır nişastasını kalan sütle iyice ezin ve kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten indirin ve tepsiye 1 cm. kalınlığında yayın. Soğuduktan sonra küpler halinde kesin. Hazırladığınız şurup soğuduktan sonra badem ve antepfıstığını şuruba ilave edin. Küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi ve meyveleri şurubun içine bırakın. Meyvelerle birlikte servis yapın.