Yemekte doğru bilinen yanlislar

'Damak Keyfi' forumunda alemşah tarafından 21 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Aç karnına limonlu, sirkeli su veya greyfurt suyu içmek zayıflatmaz.
    Sindirim sisteminizde rahatsızlık varsa sirkenin zararlı etkileri de
    olabilir.
    [​IMG]
    Zeytinyağı da katı yağlar gibi kilo aldırır.
    Ancak Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için faydalıdır


    Balık tazeyse yoğurtla birlikte yenilmesinde sakınca yok.
    Bayat balıkda 'histamin' miktarı artabiliyor ve alerji kızarıklığı yapıyor.

    Pekmeze yoğurt veya süt eklemeyin
    Sütün içinde bulunan kalsiyum, pekmezde bulunan demirin emilimini azaltıyor

    Et yemekleri yanında ayran içmeyin.
    Etteki demirin emilimini, ayrandaki kalsiyum azaltıyor.

    Et yemeklerini salata ile yiyiniz
    C vitamini açısından zengin olan maydanoz, biber ve limon sayesinde
    etteki demirin emilimi artar
    .
    Ispanağı yoğurtla birlikte yemeyiniz
    Ispanakta da demir emilimini artırmak için limon (C vitamini)sıkarak
    yiyiniz

    Yemek yerken su içiniz. iştahı yatıştırmaya yardımcı olur.
    Yalnızca sindirim sorunu olanlar yemek sırasında su içmemeli.

    Balı 40 derecenin üstünde sıcak sütle karıştırmayın , ısıtmayın.
    Tüm mineral ve enzimleri kaybeder.

    Yumurta anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı dır
    sağlık problemi olmayanlar günde 1 yumurtayı rahatlıkla yiyebilir.

    Kepek ekmek ile beyaz ekmek arasında çok büyük bir kalori farkı yok.

    Light ürünlerin içinde şeker yok ama yağ, un gibi kalori veren öğeler var.


    Prof.Dr. Metin CEYHAN