Yemeklerin Pişirme süreleri

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Wish tarafından 23 Şubat 2009 tarihinde açılan konu


  1. Hem zamandan tasarrup hem tüpten tasarruf yaklaşımıyla birçok bayanın tercih ettiği düdüklü tencerede yemek pişirme sürelerine bir bakalım



    Malzemeler
    Dakika
    Kuru fasulye (ıslatılmamış)
    30-45 dk
    Nohut (ıslatılmamış)
    30-45 dk
    Yeşil mercimek (ıslatılmamış)
    20 dk
    Kırmızı mercimek (ıslatılmamış)
    3 dk
    Buğday (salata için)
    10 dk
    Buğday (çorba için)
    20 dk
    Pirinç
    6-8 dk
    Tavuk (bütün)
    15 dk
    Tavuk (parçalanmış)
    10 dk
    Hindi (parçalanmış)
    30 dk
    Dana biftek
    10 dk
    Dana haşlama bütün
    30 dk
    Tas kebabı
    10 dk
    Dana dil
    45-60 dk
    Patates (kabuklu)
    10 dk
    Patates (soyulmuş)
    5 dk
    Enginar
    8 dk
    Kereviz (bütün)
    10-15 dk
    Kereviz (doğranmış)
    6 dk
    Bezelye
    5 dk
    Havuç
    8-10 dk
    Karnabahar
    5 dk
    Pancar
    10 dk
    Yaprak sarması
    10 dk
    Sebze çorbası
    8 dk
    Balık (beyaz etli)
    3 dk
    Balık (siyah etli)
    7 dk