Yemek Alerjisine Dikkat!

'Hastalıklar' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Aşağıda sıralanan gıdalar en sık alerji sebebi olanlardır:

    EN SIK : mısır, yumurta, balık, süt, kuruyemiş ( özellikle yerfıstığı ), buğday

    OLDUKÇA SIK : alkol, yemiş, kereviz, kara buğday, esmer şeker, çikolata, hindistan cevizi, kahve (büyüklerde), hardal, portakal ve diğer turunçgiller, yerfıstığı yağı, nohut, patates, soya, domates, maya

    BAZEN : muz, peynir, vişne, dana eti, gıda boyası, pamuk tohumu, sarımsak, bezeliye, karpuz, mantar, soğan, erik, baharat, ıspanak, klor içeren musluk suyu, vitaminler

    SEYREK : elma, kayısı ve kayısı suyu, pancar, havuç, üzüm ve üzüm suyu, bal, kivi, yulaf, şeftali ve şeftali suyu, pirinç, somon balığı, tuz, meyve konsantreleri, vanilya