Yedi Baharatlı Pınar Labneli Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 9 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. 7 Baharatlı Pınar Labneli nasıl yapılır
    7 baharatlı pınar labneli resimli tarifi


    7 Baharatlı Pınar Labneli Malzemeleri
    -200 g Pınar Labne
    -3 su bardağı Pınar Süt
    -¾ su bardağı şeker
    -5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
    -1 adet pasta tabanı

    SÜSLEMEK İÇİN

    -kavrulmuş badem ve file badem
    -Çubuk tarçın
    -Meyve (yaban mersini vb.)

    BAHARATLAR
    -5 adet karanfil
    -Bir tutam muskat rendesi
    -1 çubuk tarçın (kırılmış)
    -Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (birkaç parça halinde)
    -1 defne yaprağı (kırılmış)
    -3-4 adet tane karabiber
    -½ paket vanilya

    ŞURUP İÇİN
    -½ bardak su,
    -1 yemek kaşığı şeker
    -½ paket vanilya

    [​IMG]

    Yedi Baharatlı Pınar Labneli Yapılışı

    Baharatları küçük parçalar halinde sütün içine ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk. daha kaynatmaya devam edin. Sütü süzün, şeker ve 2-3 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin.

    Pasta tabanının ilk katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten sonra file badem serpin. Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün. Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, yan tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.