Yazlık Çorba Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 30 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yaz Çorbaları


    Yaz Çorbası Tarifleri



    YAZ ÇORBASI TARİFİ


    Yaz Çorbası İçin Malzemeler:

    1 su bardağı buğday

    1 su bardağı nohut

    2 su bardağı yoğurt

    Yarım demet maydanoz

    Yarım demet dereotu

    Birkaç dal taze nane

    Yarım limonun suyu

    Yaz Çorbası Yapılışı:

    Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayın.

    Daha sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın.

    İçine iki su bardağı yoğurt ilave edin.

    Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin. Kaselere boşaltın. Limon suyunu ekleyin.

    Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın.


    [​IMG]


    SÜTLÜ İRMİK ÇORBASI


    Sütlü İrmik Çorbası İçin Malzemeler:

    2 su bardağı süt

    2 su bardağı su

    1 su bardağı irmik

    2 çorba kaşığı yağ

    1 tatlı kaşığı tuz

    Sütlü İrmik Çorbası Yapılışı:

    2 kaşık yağ eritildikten sonra üzerine 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

    Sonra ateşten indirilir. Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı süt ilave edilir.

    1 tatlı kaşığı tuz ilave edildikten sonra hafif ateşte, devamlı karıştırılarak 15 dakika pişirilir. Soğumadan servis yapılır.

    [​IMG]


    MISIRLI YAZ ÇORBASI TARİFİ


    Mısırlı Yaz Çorbası İçin Malzemeler:

    1 çay bardağı sarı yarma mısır

    1 çay bardağı beyaz yarma mısır

    1 su bardağı buğday

    500 gr süzme yoğurt

    dere otu

    Mısırlı Yaz Çorbası Yapılışı:

    Mısırları yıkayıp tencereye koyun. suyunu ilave edip haşlayın. Buğdayı da ayrı bir tencerede haşlayın. Hepsini bir tencereye alın . Süzme yoğurdu çırpın. İçine çorbanın sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
    Çorbanın altını kapattıktan sonra yoğurdu yavaş yavaş çorbaya katın ve karıştırın. doğranmış dere otu ve naneyi ilave ederek karıştırın ve soğuk servis yapın.

    [​IMG]


    BEZELYELİ YAZ ÇORBASI

    Bezelyeli Yaz Çorbası Malzemeler:


    8 bardak et suyu

    1 büyük havuç

    4 büyük sarı patates

    2 küçük kabak

    2 orta dolmalık biber

    200 gram taze fasulye

    5 orta domates

    1/2 bardak bezelye

    2 orta boy kurusoğan

    3 yemek kaşığı tereyağ

    maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı

    4 diş sarmısak

    Tuz

    Bezelyeli Yaz Çorbası Hazırlanışı:

    Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, hepsi kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, sonra bunlara soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonra bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalım.Kaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları alınmış, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kesinlikle kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve küçükçe doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım bardak da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonra çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım.