Yaş Pasta Pandispanyası

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Sitem tarafından 20 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Sitem Üye

    pandispanya yaş pasta tarifleri



    pandispanya yaş pasta keki nasıl yapılır

    KLASİK SADE PANDİSPANYA MALZEMELERİ

    · 4 Adet Yumurta
    · 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
    · 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
    · 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
    · 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
    · 1 Paket Kabartma Tozu
    · 1 Paket Vanilya

    [​IMG]


    Pandispanya Yapılışı

    · Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
    · Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
    · Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
    · Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. ( fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)


    ALINTI