Yaş Pasta Çikolatalı Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 6 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Çikolatalı Yaş pasta tarifleri Resimli,
    Çikolatalı Yaş pastalar,


    Çikolatalı Pasta
    Malzemeler:
    4 adet yumurta
    3 fincan un
    3 fincan şeker
    1 fincan ılık su
    1 paket kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    sosu için:
    3 bardak süt
    1 paket krem şanti
    [​IMG]
    Yapılışı :
    Yumurta ve şekeri karıştırın üzerine diğer malzemeleri ekleyerek çırpın. 180 derece ısılı fırında 30-40 dakika pişirin.
    sosun hazırlanışı : Krem şantiyi 2 fincan soğuk süt ile hazırlayın. 1 fincan süt ile de çikolatayı ocakta eritin. Fırından çıkarttığınız kekin üzerine dökün ve soğuyunca üzerini krem şanti ile kapayın. En üste de erimiş çikolata dökün.

    ______________

    Çikolatalı kolay Pasta
    Pandispanya için;
    4 yumurta
    7 yemek kaşığı* şeker
    10 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    yarım limon suyu

    Krema için;
    3 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı tozşeker
    2-3 yemek kaşığı kakao
    1 kare bitter çikolata(80 gr)
    1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi
    süslemek için; 1 çay bardağı süt ile çırpılmış yarım paket kakaolu krem şanti ve file fındık

    [​IMG]

    Tarifin Hazırlanışı:
    Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 7-8 çırpın. Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın. Kabartma tozu ve üzerine limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın. Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.

    Krema için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın. Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üzerine döküp düzeltin. Krem şanti ve file fındık ile süsleyin.

    Afiyet olsun...