Yaş Pasta Çeşitleri

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Belinay tarafından 4 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Belinay Üye


    Yaş Pasta Tarifleri
    Resimli Yaş Pasta Çeşitleri


    Çilekli Rulo Pasta

    Malzemeler
    1 su bardağı un
    3 adet yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 çay bardağı şeker
    Biraz su

    Yapılışı
    Bütün malzeme çırpılıp hamur haline getirilir.
    Yağlı kağıtla kaplanmış kare tepsiye hamur dökülür.

    Çileklerin hazırlanışı

    1 su bardağı çilek küçük küçük doğranarak pudra şekeriyle harmanlanır.

    Kreması için
    2 su bardağı süt
    1 çay bardağı toz şeker
    1 kaşık un
    1 kaşık nişasta

    [​IMG]

    Ateşte kartıştırılarak pişirilir

    Bu arada 1 buçuk su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi mikserle köpürtüyoruz.
    Hazırladığımız kremayla krem şantiyi karıştırıyoruz.
    Fırından çıkmış olan hamurun ortasına hazırlanan çilekler yerleştirilir.
    Kremanın yarısı üzerine sürülür.
    Yağlı kağıt yardımıyla rulo sekline getirilir.
    Bir müddet dolapta bekletilir.
    Üzerine kalan krema sürülür.
    Çilekli rulo pastamız servise hazırdır.

    Vişneli Damla Çikolatalı Yaş Pasta

    Malzemeler
    1 adet hazır kakaolu pastaban
    1 adet vanilyalı pasta kreması
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı vişne suyu
    1 su bardağı çekirdeksiz vişne
    1 su bardağı damla çikolata
    yarım su bardağı file antep fıstığı
    3/4 su bardağı süt ile hazırlanmış 1 paket kremşanti
    Kekini ıslamak için:
    8-10 çorba kaşığı vişne suyu

    [​IMG]

    Yapılışı
    Her iki patayı 4-5 er kaşık vişne suyu ile ıslatın.
    Pasta kremasını 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı vişne suyu ile çırpalım.
    Birinci patayı servis tabağına alalım ve 2-3 kaşık krema ile kaplayalım.
    Kremanın üzerine vişne tanelerini dizin, yarım su bardağı çikolata damlalarını vişne tanelerinin üzerine serpin.
    Ikinci patayı üzerine kapatın.
    Kalan tüm kremayı üzerine boşaltın ve pastanın üzerinden yanlara doğru kremayı sürmeye başlayın en son yanlarını düzeltin.
    Son olarakta kremşanti, file antep fıstığı ve kalan damla çikolatalarıyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
    Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

    Ispanaklı Yaş Pasta

    Malzemeler
    3 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    5 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    2 poset krem şanti, 2 su bardağı süt
    1 çay bardağı dövülmüş fıstık, 5-6 çilek


    [​IMG]


    Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi

    3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz sekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun. Ispanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar çırpın. 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırınn. En son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın. Fırını 170 C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın. Isınmış fırında pişirin. Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poset krem şantiyi karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Kek soguduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün. 5-6 çilegi ikiye bölüp pastanın ortasına dizin. Etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin.
     

Sayfayı Paylaş