Yaş mayalı boğaça nasıl yapılır?..resımli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 20 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli yaş mayalı poğaça tarifi
    yaş mayalı boğaça tarifi nasıldır?..
    MALZEMELER :


    1.5 su bardağı ılık süt

    1 bardak ılık su

    1 su bardağı sıvıyağ

    4 yemek kaşığı şeker

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 paket yaş maya

    alabildiği kadar un

    Yaş Mayalı Poğaça

    [​IMG]

    Yaş Mayalı Poğaça tarifi
    Aslında poğaça yapmayı bilen arkadaşlar tüm bu malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak bi hamur elde etsinler ve 15 dakika bekletip istedikleri içle şekil verip 180 derecedeki fırına versinler…

    ama hiç poğaça yapmamış olan arkadaşlar için ayrıntılı yazayım… önce su ve sütü aynı cezvenin içine koyun ve ılık hale getirin hamuru hazırlayacağınız kabın içine yaş mayayı koyun ve ılıttığınız sütle suyu mayanın üstüne dökün şekeride ekleyin ve böylece maya ve şeker eriyene kadar elinizle karıştırın… sonra sıvı yağı ve tuzu ekleyin biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un eklemeye başlayın… elinize yapışmayacak bi hamur haline gelene kadar un ekleyin ve yoğurun…hazırlamış olduğunuz hamuru 10 dk bekletin ve arzunuza göre peynirli maydonuzlu yada sosisli ketçaplı bi iç hazırlayabilirsiniz… yada hiç içli yapmayabilirsinizde size kalmış… 10 dk beklettikten sonra küçük ceviz parçası büyüklüğünde hamura istediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye dizin biraz aralıklı dizin çünkü 3 katı büyüyolar poğaça üstüne yumurta sürüp ilk tepsiyi fırına verebilirsiniz 180 derece ve önceden ısıtılmış olucak… bu tariften 2 tepsi çıkıyo. ilk tepsi pişerken ikinci tepsiyi hazırlayablirsiniz.