Yaprak Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 2 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yaprak Sarması Tarifi Resimli
    Resimli Yaprak Sarması Tarifi
    Yaprak Sarması Tarifi

    [​IMG]
    Yaprak sarması malzemeleri

    Yarım kilo asma yaprağı
    1 su bardağı bulgur
    1 su bardağı pirinç
    1 adet orta boy kuru soğan
    3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı kuru nane
    Yarım bağ maydanoz
    3 adet orta boy domates
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    150 gram kıyma
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 kahve fincanı nar ekşisi

    Üzeri için;

    Yarım yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yaprak sarması tarifi

    Öncelikle asma yaprakları haşlanır. Bulgurlar ve pirinçler yıkanır. Doğrancak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları tencereye aşağıdaki resimdeki gibi düzenli bir şekilde dizilir. Tencereye 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.

    Üzerine dökülecek sosu isterseniz yapmayabilirsiniz ama yaparsanız daha lezzetli olur.

    Üzeri için yazan malzemelerin hepsini tavada kızartın ve sarmaların pişmesine 10 dakika kala yani pişme süresinin 50. dakikasında sosu sarmaların üzerine yayarak dökün. Pişmeye devam eden sarmaları 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ardından servis yapın.​