Yanardağ Keki Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 17 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Yanardağ Keki Tarifi


    Yanardağ Keki Malzemeleri

    [​IMG]

    200 gram çilek
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1 çorba kaşığı hindistancevizi
    1 çorba kaşığı bal
    50 gram kuvertür çikolata
    tuz, pudraşekeri
    4 yumurta
    2 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı fındık yağı
    1 paket vanilya
    1 kabartma tozu
    3.5 su bardağı un

    Yanardağ Keki Yapılışı

    bu mükemmel kek için öncelikle Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Hamuru, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çilekleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın. Keki soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirerek dökün. Çilekleri kekin orta boşluğuna doldurun. Pudraşeker serpip servis yapın