Yanardağ Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 24 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yanardağ Kebabı nasıl yapılır
    Yanardağ Kebabı yapılışı

    Yanardağ Kebabı Tarifi

    Malzemeler
    • Yarım kg kıyma (köfteİik orta yagh)
    • 1 baş soğan (rende)
    • 1 yemek kaşığı süt
    • Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
    • 2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
    • 1 adet yumurta akı
    • 2 adet tırnakİı pide
    • 3 adet orta boy patates
    • 2 adet doğranmış domates
    • 1 dïş sarımsak.
    • 1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ



    [​IMG]



    Yemeğin Tarifi
    Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.

    Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.