Yalova yöresel yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda YAREN tarafından 25 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. yalova yemekleri,yalova yöresel yemekleri,yalova meşhur yemekleri,yalovanın yemekleri,yalovanın yemek kültürü

    YALOVA YÖRESEL YEMEKLER

    Yalova'da yerel mutfağa özgü yemekler arasında,Milföylü Yalova Kebabı,Yalova köftesi,Termal sarma,Yaprak pidesi,Pavli (haşlanmış lahana yaprağı kökü), Papara (mısır unundan yapılan çorba), kara lahana yemeği, Luhu şuşkey (mısır ekmeği doğranmış lahana yemeği), Çirbuli (Kırmızı biberli yumurta), Lalanga (tavada yapılan ince hamur yemeği), Çubiyiş gayi (kestane yemeği) sayılabilir. Tatlılardan ise Termal tatlısı,papa (süt ve un karışımı tatlı), Silohto (hamur tatlısı), Paponi (un ve şekerden yapılan tatlı), Meçavçevi tepsi (cevizli hamur tatlısı) Yalova'nın diğer lezzetlerindendir.

    Yalova Yöre mutfağı, Yalova İli'nin çeşitli sosyal yapısı ve buraya göç ederek gelenlerin kendi kültürünü yaşatma isteği Yalova'da zengin bir mutfak kültürünün doğmasına yol açmıştır.