Yalancı Kestane Şekeri

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 21 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yalancı Kestane tatlısı
    yalancı kestane şekeri nasıl yapılır
    Yalancı kestane şekeri tarifi resimli


    [​IMG]

    Malzemeler

    1.2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (haşlandıktan sonraki ölçüsü 2 bardak)
    2.2 su bardağı şeker (biraz daha az konabilir)
    3.1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    4.125gr yumuşamış tereyağ/margarin (ben 110gr koydum)
    5.1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
    6.3 yumurta

    Yapılışı


    1.Eğer sıfırdan başlayayım diyorsanız 1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın (düdüklüde 10dk sürmedi benimki.) Konserve fasulye kullanacaksanız iyice yıkamayı unutmayın. Üşenmeyip de kabuklarını ayıklarsanız daha iyi olur
    2.İki bardak haşlanmış fasulyeyi mutfak robotu ya da el karıştırıcısı ile iyice ezin. Haşlama suyundan çok az ekleyip bu ezme işini kolaylaştırabilirsiniz, konserve kullandıysanız birazcık süt ekleyebilirsiniz
    3.Diğer malzemeleri de ezilmiş fasulyelere ekleyip iyice karıştırın. Çok sulu bir karışım oluyor, un eklemeyin ama
    4.Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 inch) ebadında metal bir fırın tepsinize dökün. Tarifi alırken not düşmüşüm borcam olmayan bir kapta pişsin diye. Çıkarması kolay olsun diye tepsiyi alimunyum folyo ile kapladım ve karışımı öyle döktüm
    5.150C (300F) fırında yaklaşık 1 saat pişirin
    6.Üzerine bir sos gerekmiyor ama dilerseniz ufak kareler halinde kesip üzerine çikolata sosu döküp öyle de ikram edebilirsiniz