yalancı ekmek kadayıfı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 4 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    1 Paket tuzsuz etimek
    2 Su bardağı toz şeker
    2 Su bardağı kaynar su
    Kreması için:

    5 Su bardağı süt
    1 Çay bardağı toz şeker
    1 Tutam tuz
    1 Kahve fincanı su
    3 Çorba kaşığı buğday nişastası
    1 Paket krem şanti
    1 Buçuk su bardağı süt
    Hazırlanışı:
    Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın, şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın. Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.



    [​IMG]


    Kremasını hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ocaktan alın ve mikserden geçirin, şerbet döktüğünüz etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin, hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin, hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
     



  2. İstiyorummmmmmmmm banane Blue tembelim kabul ediyorum sen yaparmısın bana bu tatlıdan lütfen
    söz bayramda ben sana sahicisini yapacağım :)
     



  3. canım canım tabii yaparım sen istersin de :f63:
    ne zaman yapiyim sen söyle :)
     



  4. teşekkürlerr blue çok tatlı görünüo:f106:
     



  5. Evet çok tatlı görünüyor: ))Tarifi ve görünümü süper teşekkürler Blue:f40:
     



  6. Ramazan da en çok yaptığım tatlıdır.

    Paylaşım için teşekkürler Blue
     



  7. bendee istiyorummmmmmm;) :;) :