Yahni nasıl yapılır

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve Wish tarafından 29 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Wish Üye

    Yahni Tarifleri
    Yahni Yapılışı
    Yahni Çeşitleri ve Yapılışları


    Yahni yapmak istiyorsanız ilk önce hangi tür yahni yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor; çünkü yahninin birkaç çeşit yemeği vardır. Bunlardan birkaç tanesini söylemek gerekirse

    Nohutlu yahni

    Arpa şehriyeli et yahnisi

    Düğün yahnisi

    Tavuk yahnisi

    Papaz yahnisi


    Bu gibi örneklerle çoğaltabiliriz.

    Düğün yahnisi

    Malzemeler

    8 Parça Kemikli Kuzu Eti
    5 Adet Kuru Soğan
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    2 Adet Karanfil
    2 Çay Kaşığı Tuz
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    Bir Miktar Yoğurt
    Yeterince Su

    Düğün yahnisinin hazırlanışı

    Yapacağınız ilk iş kuzuyu güzel bir şekilde yıkamanız olmalı. Kuzuyu güzel bir şekilde yıkadıktan sonra bol bir suyun içerisine bırakılır ve pişirmeye bırakılır. Kuzu pişerken üzerine oluşacak olan köpükleri toplamanızda bir sakınca yoktur. Kuzu piştikten sonra suyunu süzün. Kuzunun içerisinden kemikler ayrıştırılır. Sonra bu etleri yoğurtlayın, yoğurtladıktan sonra bir tavaya atıp kızartın; ancak tarçın, karanfil ve tuz eklemeyi unutmayın. Bu etler 20 dakika pişirin… Ve hazır…
  2. Wish

    Wish Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2006
    Mesajlar:
    16.696
    Beğenileri:
    104
    Ödül Puanları:
    63
    Yer:
    Ankara
    Cevap: Yahni nasıl yapılır

    Papaz Yahnisi tarifi

    1 kilo kuşbaşı et
    250 gram arpacık soğan
    6 diş sarımsak
    2-3 adet defne yaprağı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    kimyon
    yeni bahar
    karabiber
    tuz

    YEMEĞİN YAPILIŞI

    Soğanlar ve sarımsaklar ayıklanır.
    Etlerle beraber tencereye alınarak suyunu çekene kadar pişirilir.
    Yarım su bardağı sıcak su, defne yaprakları ve baharatlar eklenerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  3. Wish

    Wish Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2006
    Mesajlar:
    16.696
    Beğenileri:
    104
    Ödül Puanları:
    63
    Yer:
    Ankara
    Cevap: Yahni nasıl yapılır

    NOHUTLU YAHNİ

    [​IMG]

    Malzemeler

    3bardak nohut
    500gr kemikli et
    3adet soğan
    3kaşık sıvıyağ
    2kaşık salça
    6bardak et suyu
    tuz

    Hazırlanışı

    Nohudu geceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın. Etleri de ayrı bir tencere içinde haşlayın, suyunu ayırın. Yumuşayan etleri soğan ile beraber kavurmaya alın ve salçasını karıştırın. Et suyunu salıp çeksin. Ardından ayırdığınız et suyunu ve nohudu ilave edin, tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. (et suyuna fazladan sıcak su tamamlayabilirsiniz)
  4. Wish

    Wish Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2006
    Mesajlar:
    16.696
    Beğenileri:
    104
    Ödül Puanları:
    63
    Yer:
    Ankara

    Cevap: Yahni nasıl yapılır

    TAVUK YAHNİSİ

    Kullanılacak malzeme:

    1 adet tavuk
    5 büyük soğan
    5 büyük domates
    2 çorba kaşığı margarin
    Karabiber
    Tuz


    Yapılışı :

    İçi temizlenmiş, yıkanmış bir adet tavuğu, servis yapacağınız büyüklükte parçalara bölün. İki tane rendelenmiş soğana bir çay kaşığı tuz katıp, bu karışımla tavuk parçalarını ovun ve yarım saat kadar dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında halkalar halinde doğranmış 3-4 büyük soğanı, bir tenceredeki 100 gr. yağda soğanlar cam gibi olana dek kavurun. Kavrulmuş soğanlara, kabukları soyulup iri parçalara doğranmış 5 büyük domates ile ikişer çay kaşığı karabiber ve tuz koyun; bir iki kez karıştırıp ağır ateşte kapalı olarak kaynamaya bırakın. Bu arada dinlenmiş olan tavuk parçalarını bir tavada iki kaşık yağ ile arada bir karıştırarak kuvvetli ateşte 5-10 dakika kadar kızartın. Kızarmış tavuk parçalarınıyanlarafta kaynamakta olan domatesli soğan tenceresine aktarın. Bir bardak ılık su ilave edin ve orta kuvvetli ateşte etler yumuşayıncaya dek pişirin. Eğer tavuğunuz körpe ise 1 saat kadar sonra pişmiş olacaktır.