Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır Resimli

Konusu 'Salatalar Mezeler' forumundadır ve Ezlem tarafından 12 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye

    Yağlı Acı Biber Turşusu,Acı Biber Turşusu Tarifi , Yağlı Acı Biber Turşusu Tarifleri , Yağlı Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır , Yağlı Acı Biber Turşusu Malzemeleri

    [​IMG]


    Malzemeler
    1 lg kavanoz için :
    1 kg Yeşil Biber Kırmızı biber,Sarı biber
    2 adet kuru acı Biberiye
    2 diş Sarımsak
    500 ml Beyaz Şarap sirkesi
    Sızma Zeytinyağı
    Tuz


    Hazırlanışı

    Biberleri yıkayıp, kurulayın. Hepsini teker teker alüminyum folyoya sarıp, 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, akan soğuk suyun altında kabuklarını soyun. Birkaç dakika kadar sirke ve aynı oranda suyun içinde kaynatın. Suyunu süzüp, kurulayın. Kuru acı biber ve sarımsakları ezin. Bu karışımı biberlerin üzerine serptikten soma, biberleri kavanoza alın. Kavanoza yerleştirirken boş yer kalmamasına dikkat edin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, kavanozun ağzmı sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2 gün bekletin.

    Afiyet Olsun.