Vişneli Helva

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 15 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Vişneli Helva

    [​IMG]

    Malzemeler



    250 gr tereyağı
    3 su bardağı un
    3 su bardağı şeker
    Yarım kg vişne
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su


    Yemeğin Tarifi


    Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın.
    (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz).

    Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.
    Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu
    gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber
    tekrar kavurun. (10 dakika kadar)

    Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin.
    Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
    Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
    Sonra servise sunun.