Vişneli Ekmek Kadayıfı Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 22 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Vişneli Ekmek Kadayıfı,Vişneli Ekmek Kadayıfı tarifi,Vişneli Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 adet hazır ekmek kadayıfı
    Bir buçuk kg tozşeker
    2 kahve fincanı vişne şurubu ya da konsantre vişne suyu
    Üzeri için:
    4 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
    250 gram kaymak
    10-12 adet kiraz şekeri

    Yapılışı
    Kadayıfı uygun bir tepsiye koyup üzerini geçecek kadar ılık su dökün. Suyu tamamen çekince üzerine tozşekeri serpin. Yeniden üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa oturtun. Kısık ateşte, bir kaşıkla kadayıfın yanlarından aldığınızı suyu üzerine gezdirerek 1 saat pişirin. Pişmesine yakın üzerine vişne şurubunu gezdirin. 10 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Soğuyunca dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine kiraz şekerlerini yerleştirin. Antepfıstığı serpin ve kaymakla servis yapın