Vişne Şurubu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 6 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Vişne Şurubu Nasıl Yapılır ?
    Resimli Vişne Şurubu Tarifi
    Vişne Şurubu Tarifi Resimli

    [​IMG]
    VİŞNE ŞURUBU

    Malzemeler

    1 kg vişne

    4 su bardağı tozşeker

    4 su bardağı su

    1 limonun suyu

    Yapılışı
    Vişneleri yıkayıp tencereye alın.Suyunu ekleyip vişnelerin kabukları çatlayıncaya kadar kaynatın.Ateşten alıp suyunu süzerek başka bir tencereye aktarın.Yaptığınız vişne suyuna toşşeker ve limon suyunu da ekleyin.Birkaç taşım daha kaynatıp ateşten alın.Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın.Vişne şurubunu şişelere doldurun.Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın.

    Tercihen buzdolabının kapısı gibi serin yerde saklayın.İkram edeceğiniz zaman bu şuruptan bardaklara 4-5 kaşık koyup üzerini soğuk suyla tamamlayın,öyle ikram edin.